Hur delar Uber min resa status fungerar

Hur man delar Uber körplats

I Uber‌ app> inställningar> dela min resa> välj kontakter, dela Uber‌ med min resa kan du skicka din exakta nuvarande plats till en annan person, till exempel den person du faktiskt kommer att träffas så att de kan se i realtid där du exakt är på kartan med en platsspårare.

Det är faktiskt exakt samma gränssnitt som Uber-drivrutinsspåraren när du beställer en Uber, förutom att den kan delas med vänner via SMS, WhatsApp, Viber eller någon annan telefonmeddelandeapp, genom att skicka en unik URL-länk som kan användas till öppna en spårföljare på en mobiltelefon webbläsare.

Se nedan hur delar Uber‌ mitt researbete och att gå vidare i detalj!

  Få 5 $ för din fria första åktur på Uber

Uber dela resa

Efter att ha bekräftat en resa, och när som helst fram till ankomst, är det möjligt att dela en Uber-resa med dina vänner, låta dem spåra din exakta plats och få en bättre uppfattning om din exakta ankomsttid, uppdaterad i realtid med trafik problem och andra problem som kan uppstå under resan.

På reseinformationen i Uber-appen, när resan har beställts, knackar du på "Share trip status", och sändningsstatusen på Uber‌ kommer att vara sättet att dela din plats med andra människor.

The select contact window will open, and it might not show any contact at all, which is actually fine, and doesn't mean that Uber‌ dela resa is not working!

Klicka bara på ikonen högst upp till höger, vilket är standard delningsikon på mobiltelefonen.

Detta öppnar nu alternativen för utbyte av resan, trots att ingen kontakt uppvisades tidigare.

Härifrån kan du välja den tjänst där du vill dela din Uber-resa med någon, som SMS, Facebook, Facebook Messenger, WhatsApp, Viber eller någon annan applikation som du vill skicka en länk till som leder till Din nuvarande rese status till en vän.

Uber dela resa status WhatsApp

Om du till exempel väljer WhatsApp öppnas kontaktlistan WhatsApp, beställd av de senaste kontakterna.

Därifrån bläddra tills du hittar den kontakt som du vill skicka din resetillstånd till och tryck på kontakten för att markera den och välj den.

Efter att ha valt alla kontakter till vilka du vill skicka din rese status, eftersom det kan vara mer än en enda kontakt, tryck på bekräftelsessymbolen i nedre högra hörnet av WhatsApp-programmet för att dela din Uber-turstatus.

Samtalet med resan status mottagare öppnas, och ett standard textmeddelande som innehåller en länk för att se din Uber‌ resa kommer redan att vara fylld i.

Du kan antingen redigera standardtexten "Jag är på väg! Följ min Uber‌ ride", till vilken text du vill. Det viktiga är inte att ändra Internet-länken, även kallad URL, eftersom din kontakt måste trycka på den här unika länken för att följa din Uber-resa online.

Skicka meddelandet till din kontakt när du är redo.

Uber dela resa status SMS

Om du väljer att skicka din Uber-turstatustracker via sms eller textmeddelande, skickas en unik länk till din kontakt och innehåller även en standardtext som kan anpassas efter dina behov.

Precis som om du vill dela rese status via WhatsApp, Viber eller något annat kommunikationsmedel, kan du ändra meddelandet som du vill, men ändras inte den sista delen av meddelandet, den unika Internet-länken, som din kontakt kommer att ha att klicka på den för att följa din Uber-körstatus.

Plats Tracker Uber ride

När din kontakt har tappat på den spårtrackerlänk som du har delat med honom öppnar din webbläsare, och det kommer att visa reseinformationen, inklusive en karta med aktuell bilplats och beräknad ankomsttid.

Den här spårningsadressen uppdateras i realtid, enligt förarens delade plats på Uber-appen, och är därför ganska korrekt.

Uber delar min resa inte fungerar

Om du inte kan dela din rese status, och det verkar som om Uber-spårningen inte fungerar, se till att din mobila Internetanslutning är aktiv, eftersom delningen av Uber-statusen under resan troligtvis innebär att du kommer att vara borta från kända WiFi-nätverk.

Sedan, efter att ha knackat på "Dela reset status" -knappen, även om ingen kontakt visas på skärmen, trycker du på ikonen överst till höger, som öppnar alternativen för delning av telefoner tillsammans med listan över meddelandeprogram där du kan dela din Uber-tracker status.

Om dessa alternativ inte fungerar ska du se till att din app är uppdaterad genom att gå till appbutiken och installera de senaste uppdateringarna för Uber-appen.

  Få 5 $ för din fria första åktur på Uber
Huvudbild Uber dela resetillskott från Wikimedia Commons

Vad delar min resa på Uber-ansökan

Du kan fråga dig själv vad som är min resa på Uber-ansökan, och svaret är ganska enkelt.

Dela min resa på Uber‌ är möjligheten att dela en länk till en av dina kontakter, till exempel på WhatsApp, som gör det möjligt för din kontakt att följa din Uber-resa status på en karta och i realtid.

Du behöver inte ha Uber-programmet installerat för att kunna följa din resa, som delas med Uber, och jag delar min resefunktionalitet. Allt han behöver är en mobiltelefon och en Internetanslutning.

Vad delar min resa på Uber-ansökan for drivers
Yoann
Handla om Yoann
Jag är Yoann, en 34 år. Fransk man, brinner för resor. Med mer än 5 år på vägen besökte 55+ länder på alla kontinenter, 650+ flygningar, 1000+ hotellnätter och en årslång världstur, alla självorganiserade, resor är ett sätt att leva på. Jag har skapat den här webbplatsen för att dela mina erfarenheter och för att få dig bästa information och erbjudanden.
 

kommentarer (0)

Lämna en kommentar